Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2007 17:00 - Толерира се спазване на закона и бездушие към детската съдба*
Автор: rainy Категория: Други   
Прочетен: 2361 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 04.03.2007 17:06


Запознахме се с г-жа Найденова преди няколко години. Тя ни разведе из дома и ни разправи историята на много деца. Едно от тях бе намерено от ловци на животни, изоставено в гората, друго непотърсено с години от родителите си...
Домът "Анна Гиздова" в Брацигово бе работещ, цялата ни група бе приятно изненадана, както от състоянието на сградата, така и от екипа, ръководен от г-жа Найденова, висока, респектираща жена, чийто вид при първата ни среща с нищо не даваше сигнали за любовта, която дава и получава от децата на дома. А през това време те скачаха въру нас и сключваха ръце зад вратовете ни, за да не си отидем. И със светнали очи ни казваха ... "обичам те". Беше един Великден, празник християнски. Всички деца празнуваха, пяха песни и се радваха на гостите си.
Днес разбрах от предаването "Вяра" на БНТ канал 1, че държавата е загрижена за децата. За това, че в резултат на действията на г-жа Найденова, 88 деца от дома са получили свято християнско кръщение. Някои от децата били под 14 години, т.е. в неосъзната възраст и само със съгласието на родителите им могат да приемат дадена религия. Видите ли, децата е можело да изберат и друга религия. Т.е. свидетели сме на насилствено покръстване. Закона е нарушен !
Държавната агенцията за закрила на детето, представено от г-жа Диана Костадинова декларира, че не може да толерира действия, които са в нарушение на закона. Тази жена вероятно е майка и ще спестя на детето и да прочете, какво точно мисля за нея, но с поведението си и с външния си вид наподобяваше повече на надзирател от женски затвор, отколкото на служител в агенция за закрила на детето. 
Къде г-жо Костадинова, трябва да потърси родителите на тези деца директорката на дома? Да поръча на ловците да ги търсят нощем в гората ! Или по затворите ! 
През тези най-важни години за оформянето на децата, направения от г-жа Найденова избор е по-добрия, за да растат обладани от вяра и най-малкото в спазването на десетте божи заповеди. Децата ще могат, когато пораснат, да променят вярата си ако те пожелаят, както това може да направи всеки от нас. 
А  хора като г-жа Найденова не само, че не трябва да бъдат наказвани или уволнявани, а да бъдат награждавани, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ако ме чуете !

За заглавие съм използвала думи на проф.Клементина Иванова в предаването, адресирани към държавната агенция*.



Тагове:   съдба,   бездушие,


Гласувай:
0



1. nessa - Не съм запозната с конкретния спор
04.03.2007 17:56
но мисля, че са постъпили правилно като са им посочили някакъв път, като са им дали опора.
цитирай
2. comfy - Честит ти празник, Рейни! :)
08.03.2007 17:08
Здраве, любов и вдъхновение! ;)*
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031